. Hirdetés

Felhőszolgáltató csomópont épül Európában

|

Az Aruba Global Cloud Data Center csúcstechnológiás komplexuma teljesen hibatűrő, mindenben eleget tesz a legszigorúbb, 4-es fokozatú minősítés követelményeinek, miközben a működéshez szükséges energiát megújuló erőforrásokból állítja elő.

Milánó mellett, a bergamói Ponte San Pietróban alakítja ki az Aruba legújabb, hetedik adatközpontját, amely egyúttal a Csoport harmadik, ilyen létesítménye Olaszországban. A 200 ezer négyzetméter összterületű Global Cloud Data Center csúcstechnológiás kialakításánál fogva bármely szervezet IT-infrastruktúrára és felhőszolgáltatásokra vonatkozó igényeit lefedi, a nagyvállalatoktól kezdve a közigazgatási intézményeken és hatóságokon, IT-üzemeltetőkön és rendszerintegrátorokon, telekommunikációs cégeken át a kisebb vállalatokig.

A szolgáltatáspaletta az önálló, dedikált szervertől az összetett fizikai és felhőinfrastruktúra megoldásokon, teljes szervertermen, dedikált adatközponton át a rendszer-visszaállítási és üzletfolytonossági megoldásokig, átfogó erőforrás-kihelyezésig ível. A Global Cloud Data Center a fő nemzeti és nemzetközi internetszolgáltatókhoz csatlakozik, továbbá saját dark fiber infrastruktúrával is büszkélkedik, amely dupla vonallal köti össze a milánói Caldera Business Parkkal, virtuálisan korlátlan átviteli kapacitást adva.

Az Aruba Global Cloud Data Center Milánó közelében

Olyan szolgáltatások közül is választhatnak az adatközpont ügyfelei, mint a forgalomirányítás vagy a hardverbiztosítás, és a komplexum területén számukra kialakított multifunkciós területeket, ideiglenes irodahelyeket, raktárakat és munkaállomásokat is használhatják. A létesítményt könnyen megközelíthetik, mivel három nemzetközi repülőtér (Bergamo - BGY, Milano - LIN és Milano Malpensa - MXP), valamint a nagy sebességű vasúti és autópálya-hálózatok szomszédságában található.

Zavartalan szolgáltatás
Az adatközpont mindenben eleget tesz az ANSI TIA 942/A Rating 4-es (volt Tier 4-es) minősítés követelményeinek, ami azt jelenti, hogy teljesen hibatűrő kialakítású, folyamatos rendelkezésre állású szolgáltatásainak működését semmilyen, előre nem látott fejlemény nem zavarhatja meg.

Tükrözi ezt a Global Cloud Data Center helyszínének kiválasztása is, az észak-olaszországi régió ugyanis az alacsony szintű szeizmikus tevékenységre utaló, 3-as zónába tartozik. A történelem során a területet nem sújtották földrengések vagy árvizek, ami további garancia az adatközpont és az egész komplexum megbízhatóságára nézve.

Nagy gondot fordít az Aruba a Global Cloud Data Center fizikai védelmére is. A létesítményt a nap 24 órájában az év minden napján fegyveres őrök védik, és a biztonságot CCTV, füst- és folyadékszivárgás-érzékelő rendszer, valamint az alkalmazottak és a látogatók számára kialakított, elkülönített bejáratok, parkolók is szolgálják.

Zöld fejlesztés
A Global Cloud Data Center tervezésekor az üzembiztonsághoz hasonlóan a környezeti hatások csökkentése is kiemelten fontos szempont volt, és az Aruba adatközpontja mindkettőnek eleget tesz. A létesítmény többszörös összeköttetésen keresztül csatlakozik a Csoport saját tulajdonú vízierőművéhez és napelemes rendszeréhez, amely 90 megawatt teljesítményig hitelesítetten megújuló forrásból származó hidroelektromos és fotovoltaikus energiát termel.

Rack szekrényenként ebből maximálisan 40 kilowatt teljesítmény biztosítható az adatközpontban. Az energia tárolását és továbbítását moduláris felépítésű, 2N+1 redundanciával kialakított, szünetmentes áramforrások (UPS-ek) végzik, a dízel generátorok pedig üzemanyag-újratöltés nélkül 48 órás áthidalási időt biztosítanak. Az adatközpontban a térségben elérhető geotermikus erőforrásokat hasznosító, nagy hatékonyságú hűtőrendszer működik a talajvíz segítségével. Az energiaellátást és a hűtést épületmenedzsment-rendszer (Building Management System) felügyeli és optimalizálja. Mindez továbbcsökkenti az energiafelhasználást, a természeti környezet terhelését és az üzemeltetés költségeit is, az adatközpont ügyfelei így kedvezőbb áron juthatnak hozzá a fejlett szolgáltatásokhoz.

A Global Cloud Data Center első adatközpontja már működik, a 20 hektáros területből 1 hektárt foglal el, 3200 rack szekrénynek ad otthont, és a tervezett 90 megawatt teljesítményből több mint 4-et használ. A komplexum teljes kapacitása 18 ezer rack szekrény lesz, ezt a kiépítettséget a nyár folyamán teljes mértékben eléri, hivatalosan 2017. október 5-én adják majd át.

További információkért látogasson el az Aruba Global Cloud Data Center hivatalos weboldalára: www.datacenter.it

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.