Hirdetés
. Hirdetés

115 sebezhetőséget javít a Microsoft

|

Ezek közül 26 kapott kritikus minősítést, három pedig távoli kódvégrehajtást tesz lehetővé.

Hirdetés

Hirdetés

Márciusi frissítőkeddjén nem kevesebb, mint 115 sérülékenység kijavításához készített szoftverfoltokat a Microsoft, ezek közül 26-ot minősítettek kritikusnak. A veszélyes biztonsági rések közül 17 érinti a böngésző és scripting motorokat, így ha a Windows fejlesztőjének böngészőjét használjuk, igencsak ajánlott sürgősen frissíteni.

Három kritikus sebezhetőség lehetővé teszi a távoli kódvégrehajtást. Az egyik a World szövegszerkesztőben található, kihasználásával a támadó rosszindulatú kódot futtathat a felhasználó nevében. Ehhez nem kell mást tennie, mint valahogy rávennie áldozatát, hogy megnyisson egy speciálisan átalakított dokumentumot. Az érintett verziók: Office 2016 for Mac, Office 2019, Office Online Server és SharePoint Server 2019.

A Windows 10-et használó számítógépeken a javítások kumulatív frissítés formájában a Windows Update-en keresztül települnek. A sebezhetőségek nagy száma miatt ajánlott a mielőbbi frissítés. Egyelőre nem érkezett jelentés arról, hogy a javítások problémákat okoznának.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.