Hirdetés
. Hirdetés

120 millió felhasználó adatait lopták el a Facebookról!

|

A Facebook böngésző-kiegészítőket okol az adatlopásért.

Hirdetés

Hirdetés

81000 Facebook felhasználó privát üzeneteit lopták el a közösségi hálózatról, és fiókonként tíz centért kínálják a BlackHatWorld alvilági fórumon.

A  helyzet azonban még aggasztóbb: az adatokat áruló FBSaler hackercsoport azt állította az BBC-nek, hogy 120 millió Facebook fiók adataival rendelkezik.

A BBC orosz részlege öt olyan orosz Facebook felhasználóval vette fel a kapcsolatot, akiknek a magánüzeneteit feltöltötték, és ők megerősítették, hogy a szövegek valóban tőlük származnak.

Az FBSaler hackercsoport által meghekkelt 120 millióból csak 2,7 millió orosz, vagyis az ellopott adatok túlnyomó többsége más országok felhasználóihoz tartozik.

A Facebook tagadta a BBC-nek a fiókok feltörését, és úgy nyilatkozott, hogy valamilyen böngésző-bővítmény állhat az adatlopás mögött. A cég már felvette a kapcsolatot a rendőrséggel és a hatóságokkal, és kezdeményezte a fiókok adatait közzé tevő webhely eltávolítását.

Az FBSaler azt állítja, hogy nincs köze a Facebook szeptemberi meghekkeléséhez, és nem áll kapcsolatban az orosz kormányhoz kötődő Internet Research Agency hackercsoporttal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.