Hirdetés
. Hirdetés

2015 legnagyobb adatlopásai

|

Idén több nagy adatbázist ért súlyos támadás. A kínai hackerek különösen aktívak voltak.

Hirdetés

Kezdjük a legfrissebbel: november végén hackerek lékelték meg a játékgyártó VTech weboldalait, és ötmillió felnőtt, illetve kétszázezer gyerek személyes adatait és fotóját lopták el.

De célkeresztbe került az amerikai kormány személyzeti ügyekért felelős hivatala, az Office of Personnel Management (OPM) is. A támadók 22 millió jelenlegi és korábbi alkalmazott adatlapját szerezték meg, és bónuszként ötmillió ujjlenyomatot is letöltöttek.

Két nagy egészségbiztosítótól, az Anthemtől és a Premerától ügyfelek tízmillióinak orvosi feljegyzéseit lopták el. Biztonsági szakértők mindkét akció mögött a kínai kormánynak dolgozó Deep Panda hackercsoportot sejtik.

Nyáron a hóhért akasztották: a megfigyelési és adatfeltörési szoftvereket áruló olasz Hacking Team szervereiről töltöttek le, és tettek közzé 400 gigabájt kompromittáló adatot.

Végül ne feledkezzünk meg az Ashley Madison-botrányról. A támadók a házasok számára létrehozott netes randioldal közel negyvenmillió kliensének adataihoz jutottak hozzá. A kiszivárogtatott információk sok kínos pillanatot okoztak az érintetteknek -- ketten állítólag öngyilkosok lettek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.