Hirdetés
. Hirdetés

A 10 legveszélyesebb lejárt program

|

Sokan felejtenek gépükön lejárt alkalmazásokat, vagy nem frissítenek egy program legújabb változatára, megkönnyítve ezzel a sérülékeny szoftverek után vadászó hackerek dolgát.

Hirdetés

Amikor egy program pályafutása végére ér, a fejlesztő nem támogatja tovább, és nem kap több biztonsági frissítést. Azonban sok felhasználó egyáltalán nem vesz erről tudomást, tovább futtatja ezeket az alkalmazásokat, ahelyett, hogy eltávolítaná őket, és frissítene a legújabb változatra. Márpedig a nem támogatott programok a biztonsági frissítések elmaradása miatt komoly veszélyt jelentenek a számítógépre. A Secunia biztonsági cég összegyűjtötte a windowsos számítógépeken felejtett, leginkább veszélyes lejárt "szavatosságú" programokat, piaci részesedésük alapján rangsorolva őket.

Program                                                            Piaci részesedés

Adobe Flash Player 18.x  80 százalék
Microsoft XML Core Services 4.x 67 százalék
Oracle Java JRE 1.7.x és 7.x 35 százalék
Google Chrome 44.x 35 százalék
Google Chrome 43.x 24 százalék
Mozilla Firefox 39.x 24 százalék
Mozilla Firefox 40.x 21 százalék
Adobe AIR 18.x 17 százalék
Oracle Java JRE 1.6.x és 6.x 16 százalék
Adobe AIR 3.x 13 százalék

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.