Hirdetés
. Hirdetés

A biztonsági incidensek száma 2022-ben folyamatosan növekedett

|

A kiskereskedelem, az építőipar, az oktatás és a gyártás területén tevékenykedő vállalatvezetők körében végzett felmérés szerint a szervezetek 28 százalékánál 2022-ben az előző évhez képest növekedtek a biztonsági incidensek.

Hirdetés

A Pro-Vigil State of Physical Security Entering 2023 című jelentése szerint a biztonsági incidensek százalékos növekedése 2022-ben stabilan megmaradt 2021-hez képest, amikor is az üzleti vezetők 28 százalékát érintette a fizikai biztonsági incidensek növekedése. A válaszadók 69 százaléka jelezte 2022-ben, hogy nem változott a biztonsági incidensek száma a vállalkozásánál, 3 százalék pedig a biztonsági incidensek csökkenését észlelte.

A felmérés, amelyben a válaszadókat a vállalati biztonsági kockázatok, incidensek és válaszlépések azonosítására kérték, eltérő képet mutatott az egyes ágazatokban arról, hogy 2022-ben milyen tényezők vezettek biztonsági incidensekhez. Amikor arra kérték őket, hogy rangsorolják ezeket a tényezőket a vállalatuknál, a válaszadók 39 százaléka a gazdaság állapotát jelölte meg, majd 26 százalékuk az ellátási lánc problémáit említette.

Hirdetés

A vállalkozások által 2022-ben tapasztalt fizikai biztonsági incidensek típusai közül 48 százalék lopásnak, 13 százalék pedig vandalizmusnak minősült. A válaszadók 35 százaléka nem tapasztalt semmilyen biztonsági incidenst.

A fizikai biztonsági incidensek kockázatának csökkentése és a bekövetkezésük esetén történő jobb reagálás érdekében a vállalkozások 58 százaléka hajtott végre új biztonsági stratégiákat 2022-ben. A megkérdezett vállalkozások 47 százaléka telepített videómegfigyelési technológiát 2022-ben, 22 százaléka kerítést, 14 százaléka pedig riasztórendszert. A vállalkozások által 2022-ben vizsgált egyéb módszerek közé tartozott a biztonsági őrök alkalmazása, a beléptetés-ellenőrzés megerősítése és a távoli videómegfigyelési technológia telepítése - számolt be a Security Magazine.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.