Hirdetés
. Hirdetés

A BlackBerry sebezhetőbb, mint hinnénk

|

A kanadai kormányzati dolgozókat biztonsági résekről figyelmeztették.

Hirdetés

A közbiztonságért felelős Public Safety Canada a kanadai kormányzati szervezetek kiberbiztonságát vizsgálta, és ennek során arra figyelmeztette a kormányzati dolgozókat, hogy sebezhető a BlackBerry PIN-to-PIN üzenetküldő szolgáltatása. A rendszert a legveszélyesebb kommunikációs formának nevezték meg a BlackBerry-k tulajdonosai által használtak közül, és arra kérték a dolgozókat, hogy fontos információk küldésére ne használják.

Bár az efféle üzenetek titkosítva vannak, a kulcsuk egy globális kriptográfiás kulcs, ami világszerte mindegyik készüléken megtalálható. Ennek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen BlackBerry készülékkel visszafejthető egy ilyen üzenet.

A Public Safety Canada azt állítja, hogy a szolgáltatás még veszélyesebb, ha kormányzati tűzfalak nélkül használják, ilyenkor ugyanis kártevőket is begyűjthet. A BlackBerry a kanadai kormány dolgozóinak közel kétharmadánál a legkedveltebb platform, míg a maradék egyharmad Androidot vagy iOS-t használ.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.