Hirdetés
. Hirdetés

A Charter Spectrum több mint 7 milliárd dollárt fizethet egy meggyilkolt ügyfél miatt

|

A Charter Communications 7 milliárd dolláros büntető kártérítéssel és 375 millió dolláros egyéb kártérítéssel néz szembe, mert egyik alkalmazottja meggyilkolt egy ügyfelet.

Hirdetés

A Charter Communications errefelé nem különösebben ismert annak ellenére, hogy egy hatalmas cég, amelynek tavaly 51,68 milliárd dollár volt a kereskedelmi árbevétele. Az amerikai belső piacon dolgozó távközlési és tömegmédia vállalat Spectrum néven kínál szolgáltatásokat. Több mint 26 millió ügyfele van 41 államban, és az előfizetők száma alapján a második legnagyobb kábelszolgáltató az Egyesült Államokban, közvetlenül a Comcast mögött, illetve a harmadik legnagyobb fizetős TV szolgáltató a Comcast és az AT&T mögött. Emellett a Charter az ötödik legnagyobb telefonszolgáltató a lakossági vonalak száma alapján.

Nos, ez az óriáscég elmulasztotta ellenőrizni alkalmazottja, Roy James Holden Jr. munkaköri előéletét, aki halálra szúrta a 83 éves Betty Jo McClain Thomast. Ezután bizonyítékokat semmisített meg és dokumentumokat hamisított, hogy elkerülje a felelősségre vonást.

Hirdetés

Holden kábelszerelőként látogatta meg Thomas házát, hogy megjavítsa a faxkészülékét. Megtudta, hogy a nőnek folyamatos problémái vannak a szolgáltatással. A férfi másnap visszatért egy céges furgonnal a nő házához, ahol megpróbálta ellopni a hitelkártyáit. De lebukott, és ezután meggyilkolta a nőt, majd a kártyáival költekezésbe kezdett.

Holden 2019-ben bűnösnek vallotta magát a gyilkosságban, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A Charter ellen indított polgári perből azonban kiderült, hogy Holden hazudott a munkahelyi előéletéről, de a vállalat soha nem ellenőrizte a részleteket. Ha megtette volna, akkor kizárhatták volna álláspályázatban való hazugság miatt.

Miután felvették, Holden többször fordult a vezetőséghez személyes problémái miatt, és elmondta, hogy egy alkalommal azt hitte, ő a Dallas Cowboys játékosa. Előfordult, hogy a Spectrum furgonjában aludt éjszakánként.

A Thomas családját képviselő ügyvédek bizonyítékokat mutattak be arról, hogy a Charter Spectrum technikusai a gyilkosságot megelőzően több mint 2500 lopásért voltak felelősek az ügyfelek ellen több éven keresztül, valamint verésekért, szexuális erőszakért és más erőszakos bűncselekményekért is feleltek. A Charter nem volt hajlandó kivizsgálni a lopásokat, és nem jelentette azokat a rendőrségnek.

A gyilkosságot követően a Charter megsemmisítette a Holdenre vonatkozó videokamerás megfigyelési és nyomkövető információkat. A vállalatot bűnösnek találták a bírósági eljárás megsértésében, mivel nem mutatott be más dokumentumokat.

Amikor a per megindult, a Charter megpróbálta az ügyet választott bírósági eljárásra kényszeríteni, mégpedig hamisított szolgáltatási feltételekről szóló dokumentumok felhasználásával, amelyeket állítólag Thomas írt alá. Egy évvel a halála után a vállalat egy 439,88 dolláros lejárt számlát küldött neki. Ez tartalmazott egy 58,94 dolláros díjat Roy James Holden látogatásáért.

"Ez az ítélet méltányosan tükrözi a Charter Spectrum súlyos hanyagsága és gondatlan kötelességszegése által okozott kár természetére vonatkozó kiterjedt bizonyítékokat" - mondta a család egyik peres ügyvédje, Chris Hamilton egy nyilatkozatban. A Charter azt mondta, hogy "határozottan nem ért egyet az ítélettel, és fellebbezni fog".

A szörnyű bűncselekmény a Comcast egyik szerelőjének 1996-os ügyet idézi fel, amelynek egy arkansasi nő volt az elszenvedője. A kábeltechnikus késsel fenyegetőzve megerőszakolta Natasha Saine-t, majd egy lángszóró palackkal megpróbálta megölni. Ezután összekötözte a nő kezét és lábát, majd egy vízzel teli fürdőkádba tette, és elvágta a torkát.

Ezután egy lámpát dobott a kádba, hogy áramütést okozzon neki, és a fejét a víz alá tartotta. Amikor a nő még mindig nem halt meg, egy szekrénybe kényszerítette, és felgyújtotta a lakását.

Figyelemre méltó módon Saine túlélte. Ezután beperelte a Comcastot gondatlan munkaerő-felvétel és felügyelet miatt, egy olyan ügyfél tanúvallomására hivatkozva, aki panaszt tett a vállalatnál helytelen szexuális megjegyzések miatt, de nem vették figyelembe. Az ügyet végül elutasították, de a Comcast 2013-ban ismét bíróság elé került, amikor egy emberük meggyilkolt egy ügyfelet, miközben egy másik gyilkosság miatt folyt ellene nyomozás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.