Hirdetés
. Hirdetés

A DARPA új autonóm terepjárói összetett környezetben is képesek navigálni

|

A platform egyre összetettebb.

Hirdetés

A DARPA autonóm terepjáróinak nincs szükségük emberre, aki vezetné őket. A Robotic Autonomy in Complex Environments with Resiliency (RACER) program járművei nehéz terepen, komplex környezetben is képesek autonóm módon navigálni az akadályok azonosítása, osztályozása és elkerülése révén, nagyobb sebesség mellett is.

A következő kísérleti szakaszban a fejlesztőcsapatok a sivatagi környezetben található környezet leküzdésén túl - ami elsősorban a járművek észlelési algoritmusait teszi próbára -, új kihívások beépítésével is foglalkoznak. Az egyik új akadályt a nagyobb és meredekebb dombok jelentik. Ezzel az a cél, hogy megterheljék a robotjárművek irányítási képességét, különösen a meredek lejtőkön, csúszós felületeken és árkokon keresztül történő haladás során.

Az első kísérleti fázis óta a csapatok új autonómia-algoritmus-technológiák kifejlesztésével igyekeznek javítani a környezet érzékelését és a navigálható útvonalak tervezését. A DARPA programjában használt RACER flottajárművek nagy teljesítményű terepjárók, amelyeket világszínvonalú érzékelési és számítási képességekkel szerelték fel. "A fejlesztőcsapatok azonban a számítási megoldásokra összpontosítanak, mivel a platform egyre összetettebb leküzdendő tereppel találkozik" - mondta Stuart Young, aki a RACER programot vezeti a DARPA Taktikai Technológiai Hivatalánál.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.