Hirdetés
. Hirdetés

A gonosz botforgalom 50 százalékkal nőtt, mert a csalók rávetették magukat a Black Fridayre

|

A fekete péntek előtti héten háromszoros volt a növekedés, a fekete péntektől a kiberhétfőig pedig 40 százalékos.

Hirdetés

A Kasada új kutatása szerint a Black Friday hetében 50 százalékkal megugrott a gonosz botok aktivitása, a bot-üzemeltetők pedig testreszabott nyílt forráskódú fejlesztőeszközöket, fej nélküli böngészőket és új Solver Services szolgáltatásokat használnak a támadások felskálázott végrehajtásához.

A jelentés azt is mutatja, hogy az automatizált ajándékkártya-keresés hatszorosára nőtt az ünnepi vásárlási szezonban, ami kulcsfontosságú mutatója annak, hogy a csalók botokat használnak az ajándékkártya-egyenlegek azonosítására és ellopására.

Hirdetés

"A kiskereskedőknek minden nap meg kell küzdeniük a bot-támadásokkal, de az ünnepi vásárlási szezonban tapasztalt fokozott aktivitás valóban rávilágít arra, hogy mennyire szélsőséges a probléma. Ahogy mondani szokták, kövessük a pénzt. Ha van lehetőség a profitszerzésre, a botok ott lesznek, és minden lehetséges módot megkeresnek, hogy kihasználják a kiskereskedő üzletét. A kiskereskedők számára kritikusan fontos, hogy olyan megoldásokat alkalmazzanak, amelyek képesek gyorsan alkalmazkodni az egyre kifinomultabb modern botokhoz" -mondja Sam Crowther, a Kasada vezérigazgatója a Beta News szerint.

Rengeteg hamis felhasználói fiókot is létrehoztak. A fekete péntek előtti héten háromszoros volt a növekedés, a fekete péntektől a kiberhétfőig pedig 40 százalékos. A csalók általában a fekete péntek előtti időszakban hoznak létre hamis fiókokat, így jól bevált, régi fiókjaik vannak, amelyek elvegyülnek a legális vásárlói fiókok között. Ez a növekedés a botok által irányított erőfeszítéseket tükrözi, hogy minél több promóciót szerezzenek meg és éljenek vissza velük.

A Kasada az úgynevezett "Freebie botok" elterjedését is megfigyelte, amelyek több száz kiskereskedelmi webhelyet vizsgálnak át az alacsony árú termékek után, és tömegesen vásárolják meg azokat. A megvásárolt tételeket aztán nyereséggel továbbértékesítik.

Nem csak a kiberbűnözők használnak botokat. A jelentés szerint a fekete péntek előtt 43 százalékkal nőtt a "scraping botok" száma is, amelyek valós idejű adatokat rögzítenek, hogy a segítségükkel alákínálhassanak a versenytársak árainak. A tanulmány a Kasada oldalán megtalálható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.