Hirdetés
. Hirdetés

A Google beszáll a koronavírus elleni harcba

|

A keresőoldal a betegség elleni küzdelem szolgálatába állítja találati listáit.

Hirdetés

Hirdetés

A Google is beszáll a koronavírus-járvány elleni küzdelembe. Ha valaki beírja a "coronavirus" keresőkérdést, a kereső által visszaadott eredménylista fontos és ellenőrzött forrásokat kínál fel az Egészségügyi Világszervezettől (WHO), és egyebek között a megelőzés módozatairól is felvilágosítást nyújt.

Ez az újdonság a Google SOS Alerts szolgáltatásának részét képezi. De a keresőóriás pénzzel is hozzájárul a betegség elleni harchoz: a cég jótékonysági szervezetén, a Google.org-on keresztül 250000 dolláros gyorssegélyt biztosít a kínai Vöröskeresztnek.

A WHO egyébként már kihirdette a nemzetközi válsághelyzetet a koronavírus-járvány miatt. Az epidémia decemberben tört ki. és mostanra a betegek száma meghaladja a 17000-et, a halottaké a 360-at.

Már Európában és az Egyesült Államokban is jónéhány fertőzöttet találtak. Biztonsági okokból világszerte számos repülőjáratot töröltek, és több cég, köztük a Google és a Tesla bezárta irodáit Kínában, illetve felfüggesztett minden ottani tevékenységet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.