Hirdetés
. Hirdetés

A honvédség kibervédelmi vezetője az Óbudai Egyetemen

|

Doktoranduszok októberben a kiberbiztonsági hónap keretében találkoztak az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola (BDI) rendezvényén.

Hirdetés

Hirdetés

Harmincötödik volt a Doktorandusz Találkozók történetében e rendezvény és egyben a harmadik, az Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) által szervezett Kiberbiztonsági hónap rendezvénysorozatában.

A BDI címere

A BDI Doktorandusz Találkozók keretében általában két tematikusan egymásra épülő tudományos előadást hallgathatnak meg a résztvevők, ez alkalommal, ahogyan már 2017 és 2018 után, úgy idén is az ENISA októberi rendezvénysorozatába bekapcsolódva, a kiberbiztonság volt a téma.

Az első előadó professzor Dr. Kovács László dandártábornok volt, aki a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kibervédelmi Haderőnemi Szemlélője és egyben az NKE professzora. Kovács László professzor tehát a Magyar Honvédség első számú kibervédelmi vezetője, szakembere, akinek a nevéhez fűződik a "Digitális Mohács" című tanulmány megalkotása. A professzor előadásának a címe a "Kiberműveletek vs. kiberbiztonság" volt.

Professzor Dr. Kovács László dandártábornok a Magyar Honvédség első számú kibervédelmi vezetője

A második előadó, az életműdíjas informatikai újságíró, Mester Sándor volt, aki az idén 50. születésnapját ünneplő Computerworld lapigazgatója. Előadásának címe a "Security by design - a tervezés stratégiája" volt, amelyben a kiberbiztonság tervezésének folyamatát és szempontjait mutatta be számos példán keresztül.

Mester Sándor, a Computerworld lapigazgatója a kibervédelmi tervezés stratégiájáról szólt

A harmadik előadáson, eltérve a kiberbiztonság témájától, az idén 53 éves Haditechnika katonai szakmai folyóiratot Dr. Hegedűs Ernő alezredes egyetemi adjunktus, főszerkesztő mutatta be munkatársaival.

A BDI Doktorandusz Találkozó rendezvénysorozat törekszik arra, hogy a doktoranduszok részére olyan mértékadó szakmai tudományos folyóiratokat mutasson be, amelyek lehetőséget adnak az új tudományos eredmények publikálására. A Haditechnika folyóirat egyike azoknak a kidóknak, amelyek az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán 2019. november 18-án és 19-én megrendezendő International Conference on Central European Critical Infrastructure Protection (ICCECIP) 2019 nemzetközi tudományos konferencia tanulmányait megjelentetik. (A Haditechnika az MTA által "B" kategóriás besorolású mértékadó tudományos folyóirat, amely folyamatosan várja a doktoranduszok tudományos munkáit.) 

A Haditechnika folyóiratot a főszerkesztője, dr. Hegedűs Ernő alezredes mutatta be

Az ICCECIP 2019 konferencia logoja

A találkozó főszervezője és egyben házigazdája Dr. Nyikes Zoltán volt, aki Biztonságtudományi Doktori Iskola PhD fokozatot szerzett alumni hallgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.