Hirdetés
. Hirdetés

A kiberbűnözők lasszóval fogják a tehetséges hackereket

|

Bajban vannak a netes bűnözők. Ugyanaz a gondjuk, mint az infóbiztonsági cégeknek: nehéz jó szakembert találni.

Hirdetés

Hiány van jól képzett hackerekben, akik rosszindulú kódokat fejlesztenek a bűnözőknek, állítja a Digital Shadows friss tanulmánya. A netes bűnözők számára a munkaerő-toborzás amúgy sem egyszerű, hisz legális helyeken nem adhatnak fel hirdetést, hogy "gyakorlott programozót keresünk, aki szívesen megszegi a törvényt". Az időtényező is ellenük játszik: sietniük kell,  ha egy-egy biztonsági rést haszonra akarnak váltani.

A jelöltek kiválasztására általában alvilági portálokon tesznek közzé posztokat. Az állásinterjúk a Skype-on zajlanak: a képet kikapcsolják, a hangot eltorzítják, és a forgalmat anonim szolgáltatásokon, például a TOR-on keresztül irányítják át.

Minden kommunikáció titkosítva zajlik, a fizetés általában Bitcoinban történik. De előfordul olyan is, hogy a haszonból való részesedéssel és az utazási költségek megtérítésével kecsegtetik a jelöltet, sikeres munka esetén pedig hírnevet ígérnek neki.

Ennek ellenére égető a hiány valódi tehetségekben  Ezért van az, hogy a legtöbb netes támadás fapados technikákkal és a lehető legegyszerűbb eszközökkel zajlik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.