Hirdetés
. Hirdetés

A komputerhardverek következő generációja sokkal biztonságosabb lesz

|

Az új Root-of-Trust (ROT) szabványt a felhő- és az edge számítások új kihívásaira szabták.

Hirdetés

Az AMD, a Google, a Microsoft és az NVIDIA a Linux Foundationnel és az Open Compute Project (OCP) alapítvánnyal együttműködve bevezette a Caliptrát, egy újrafelhasználható szilíciumszintű IP-blokkot, amely "skálázható és szabványokon alapuló megoldás lehet az egész iparág javára". A Caliptra a csoport új, nyílt specifikációja a szilícium Root-of-Trust (ROT) számára, amelyet a jövőbeli CPU-k / SoC-k, GPU-k, NIC-k, SSD-k és más hardverkomponensek esetében lehet használni.

A ROT a csatlakoztatott eszköz alapvető biztonsági összetevője, amely eleve megbízható, és eleve úgy alakították ki, hogy biztonságos legyen, ami biztosítja, hogy csak megbízható firmware indulhat el az eszközön.

Hirdetés

Az OCP szerint a Caliptra kifejezetten az "újonnan megjelenő üzleti modelleknek a peremeken és a felhőben a magasabb szintű titoktartásnak" való megfelelésre készült, ami szerinte "új igényeket támaszt az interoperabilitás magasabb szintű konzisztenciájára és a biztonság garantálásának átláthatóságára". Bár a Caliptra mögött nyilvánvalóan komoly iparági erő áll, érdemes megjegyezni, hogy az Intel hiányzik a támogatók listájáról.

"A különböző közösségek és konzorciumok független hardver- és szoftverkezdeményezései gyakran jelentős integrációs erőfeszítéseket igényelnek az iparág részéről. A gyártóknak a piaci igényeket szem előtt tartva kell átalakítaniuk és megoldásokba integrálniuk a kezdeményezést. A nettó hatás az, hogy sok innováció soha nem lát napvilágot, vagy nem szolgálja a szélesebb piac igényeit" - mondta Ashish Nadkarni, az IDC Worldwide Infrastructure csoport alelnöke és vezérigazgatója.

A szakember hozzátette, az Open Compute Project és a Linux Foundation kibővített együttműködése komoly lehetőségeket rejt magában, hogy felgyorsítsa a nyílt innovációk értelmes termékekké és szolgáltatásokká történő átültetését - írja a TechRadar.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.