Hirdetés
. Hirdetés

A legmagasabb fokú IT-védelem

|

Az Ipar 4.0 korában az adatvesztéstől való félelem az IT-biztonságot mindinkább előtérbe helyezi. Ez nemcsak a gyártóüzemeket, hanem természetesen minden, IT-t alkalmazó vállalatot érint, azaz szinte mindenkit. A Rittal megoldásaival a vállalkozások megvédhetik magukat az IT-katasztrófáktól és adatvesztésektől.

Hirdetés

A BSI (Német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal) friss jelentése szerint a növekvő digitalizáció számos új lehetőséget kínál a hackereknek, hogy értékes információkat szerezzenek vagy szabotálják az üzletmenetet. A fenyegetés új szintje valós, kivédésére pedig a modern, Ipar 4.0-t alkalmazó üzemekben megfelelő védelmet kell biztosítani.

Hirdetés

A vállalati IT-biztonság szintjét növelni kívánók elsőként a fizikai biztonságról kell, hogy meggyőződjenek. Ebbe beletartozik akár a vibrációktól vagy az elektromágneses sugárzásoktól való védelem éppúgy, mint a por, folyadékok, kosz, füst, tűz, betörés vagy lopás elleni védekezés is. A Rittal Edge Data Center összeállítása kiváló kulcsrakész megoldás ott, ahol gyorsan növekvő számítási kapacitást kell az adatforrások helyén biztonságosan telepíteni. Az előkonfigurált, standardizált és skálázható infrastruktúra villámgyorsan telepíthető, és magas rendelkezésre állású termekben is használható. Ez a védelem első - fizikai - szintjét képviseli.

Ezen túl a rendszer felügyelete is kiemelt prioritás a biztonságos, szakadásmentes üzem szempontjából. A moduláris CMC III rendszerfelügyelet figyeli az összes komponenst az IT-rackben. A RiZone felügyeleti menedzsmentszoftver pedig megfelelő választás akár kis, akár komplex adatközpontok számára is, ha gyorsan használható átfogó felügyeletre van szükség.

A megoldás speciális védelmi funkcióval látható el arra az esetre, ha kiesne a hűtés. Ekkor a vészhűtő rendszer egy megadott alarm jelzésre automatikusan kinyitja a szekrényajtókat. Így a teremben lévő levegő segítségével tud vészhűtést garantálni, miközben automatikusan elindul az adatmentés, és ezzel egyidejűleg a blade clusterek koordinált leállítása is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.