Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft Defender ATP pontozza a céges rendszerek biztonságát

|

A Microsoft új szolgáltatása arra szolgál, hogy felkutassa a céges hálózatok sebezhetőségeit és esetleges javítási alternatívákat kínáljon fel.

Hirdetés

A kiberbiztonság kérdése egyre égetőbb, és a legtöbb szoftver és hardvergyártó törekszik arra, hogy a felhasználók, illetve cégek esetében a rendszergazdák részletes beállításokon keresztül legyenek képesek a lehető legvédettebb hálózatokat kiépíteni. A Microsoft most egy elképesztően hasznos eszközt biztosít ennek megállapításához, mely egy egyszerű pontozással világít rá az operációs rendszerek sebezhetőségeire.

Hirdetés

A Microsoft Defender Advanced Threat Protection (röviden ATP) egy olyan funkció, melyet a Microsoft Defender Security Centre-en belül, a Threat and Vulnerability Management menüpontban érhetünk el. Az eszközt elsősorban céges felhasználásra tervezték, ugyanis képes átvizsgálni egy teljes hálózatot, felmérni az abban szereplő gépeket, és kimutatja, ha esetleg egy falhasználó olyan jogkörökkel rendelkezik, amikre nincs szüksége a feladata ellátásához.

Miután a Microsoft Defender ATP átvizsgálja a hálózatot, egy teljes listát állít össze azokról az ajánlásokról, beszerezhető eszközökről és szolgáltatásokról, amikkel biztonságosabbá tehető egy számítógépes hálózat. Ennek részeként képes felhívni a figyelmet egy biztonsági résre és részletes leírással szolgálni arról, hogy az adott hiba milyen buktatókat rejt magában. A szolgáltatásnak hála könnyedén áttekinthető, hogy milyen biztonságos egy rendszer, ugyanis az elemzés alapján egy pontszámot készít, melyet minden óvintézkedés bevezetésével növelhetnek a rendszergazdák.

A szolgáltatás már elérhető, de a Microsoft jelezte, hogy ez még nem egy végleges verzió, többször tapasztalhatjuk, hogy kissé eltúlozza a figyelmeztetéseket, ez később folyamatosan finomodni fog.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.