Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft maga bizonyítja, hogy nem sokat érnek a frissítései

|

A cég statisztikái szerint a kiberbűnözők már nem foglalkoznak a befoltozott sebezhetőségekkel.

Hirdetés

Hirdetés

Az erőltetett Windows frissítésekről a Microsoft nem szívesen nyilatkozik, pedig a cég taktikája az első Windows 10 kiadás megjelenése óta kritikák kereszttüzében áll.

A Microsoft nem csak a felhasználó engedélye nélküli Windows 10 továbbfejlesztéseket kényszerítette ki sok gépen, de eredetileg a Windows 10 Home felhasználók számára sem kínálta fel a frissítés-telepítések elhalasztásának lehetőségét. Igaz, ezen később változtatott, és beiktatott egy hét napos pauzát.

A sietséget a cég biztonsági okokkal magyarázza, ám egy frissen közzétett Microsoft-statisztika szerint ez az érv kevéssé állja meg a helyét, ugyanis a legtöbb kibertámadás nulladik napos jellegű, vagyis eddig ismeretlen sebezhetőségeket céloz.

Hiába frissítjük tehát rendszeresen a gépünket, továbbra se lélegezhetünk fel, mert a bűnözők más irányból tüzelnek, és a folt megjelenése után ezzel a célponttal már alig foglalkoznak.

Számszerűsítve mindez annyit tesz, hogy a befoltozott sebezhetőségek elleni támadások esélye 2-3 százalékra csökken, vagyis valóban nem sokat kockáztatunk, ha várunk a telepítéssel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.