Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung megerősítette, hogy hackerek elloptak Galaxy forráskódokat

|

Egy dél-amerikai hackercsoport már napokkal ezelőtt magára vállalta a felelősséget.

Hirdetés

A Samsung megerősítette, hogy a közelmúltban egy biztonsági incidens során hackerek fontos vállalati adatokat zsákmányoltak tőlük. Többek között a Samsung népszerű Galaxy telefonjainak és táblagépeinek bizonyos forráskódjait is megszerezték - erősítette meg a vállalat a Bloombergnek, hozzátéve, hogy ügyféladatokat nem loptak el.

"Bizonyos belső vállalati adatokkal kapcsolatos biztonsági rés keletkezett. Az első elemzésünk szerint a betörés a Galaxy készülékek működésével kapcsolatos néhány forráskódot érint" - áll a Samsung közleményében. A társaság közölte, hogy a hackelés nem érintette a fogyasztóik vagy alkalmazottaik személyes adatait, és nem számolnak semmilyen hatással az üzleti tevékenységüket vagy ügyfeleiket érintené. A dél-koreai technológiai óriás azonnal intézkedéseket vezetett be a hasonló incidensek megismétlődésének megakadályozására.

Hirdetés

A vállalat nem tett említést a feltételezett elkövetőről, bár a dél-amerikai LAPSUS$ hackercsoport már napokkal ezelőtt, a Samsung közleményének kiadása előtt magára vállalta a felelősséget. A csoport, amely a hónap elején került a címlapokra, miután feltörte az Nvidia chipgyártó óriáscéget, egy 190 GB-os torrent fájlt tett közzé az interneten, amely a hírek szerint a Samsung Galaxy készülékek biometrikus hitelesítéséhez és titkosításához kapcsolódó bizalmas forráskódot tartalmaz, valamint a bootloader forráskódját, szintén a Galaxy készülékekhez.

Amikor az Nvidia állítólag nem teljesítette a LAPSUS$ által támasztott különböző követeléseket, a hackerek bizalmas NVIDIA-adatokat tettek közzé az interneten, köztük alkalmazottak belépési adatait és védett információkat. Nem világos, hogy a Samsung adatainak online megjelentetése azért történt-e, mert a koreai vállalat szintén nem tett eleget a hackerek követeléseinek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.