Hirdetés
. Hirdetés

A távmunka miatt megnőtt a kibertámadások száma

|

Franciaországban volt a legtöbb áldozat.

Hirdetés

Az Atlas VPN kutatása szerint a távmunka a kibertámadások és az adatvédelmi incidensek számának növekedését okozta. A legfrissebb jelentése szerint ötből majdnem négy szervezetnél (78 százalék) a kibertámadások számának növekedését tapasztalták a távmunkára való áttérés közvetlen következményeként. A kibertámadások ráadásul pusztítóbbak is voltak.

Az Atlas VPN szerint a javítatlan személyes eszközök, a "kiszámíthatatlan" munkavállalói viselkedés és a nem megfelelően védett otthoni hálózatok számos kiskaput teremtenek, amelyeket a különböző fenyegető szereplők kihasználhatnak.

Állítólag Franciaországban volt a legtöbb áldozat, a vállalkozások 96 százaléka számolt be a támadások számának "jelentős növekedéséről". Az Egyesült Államokban a kiberbiztonsági szakemberek 63 százaléka állapította meg a kibertámadások növekedését, amivel az USA a skála alsó végén áll.

Hirdetés
A távmunka miatt megnőtt a kibertámadások száma
Franciaországban volt a legtöbb áldozat.

A kibertámadások számának növekedése mellett 79 százalékuk azt is állítja, hogy az elmúlt évben a rosszindulatú behatolási kísérletek kifinomultabbá váltak. A hackerek egyre több időt töltenek az egyes vállalatok megcélzásával, hogy hatástalanítsák a konkrét biztonsági intézkedéseket, és minél nagyobb pusztítást végezzenek.
Az Atlas VPN szerint a biztonság megőrzésének legjobb módja, ha óvatosak vagyunk a linkekre kattintáskor és az e-mail mellékletek megnyitásakor, többfaktoros hitelesítést használunk, valamint rendszeresen javítjuk az alkalmazásokat és rendszereket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.