Hirdetés
. Hirdetés

A techóriások dollármilliárdokat ígérnek az amerikai kiberbiztonság megerősítésére

|

A kritikus infrastruktúránk nagy részét a magánszektor birtokolja és üzemelteti.

Hirdetés

A nagy technológiai vállalatok, mint az Apple, a Google és a Microsoft vezetői ígéretet tettek, hogy segítenek megerősíteni az amerikai kiberbiztonságot, miután augusztus 25-én találkoztak Joe Biden elnökkel a Fehér Házban. Az ígéretek cégenként eltérőek, de a kiberinfrastruktúrára fordított milliárdoktól kezdve az ellátási láncot érintő támogatások és az oktatás felajánlásáig terjednek.

A technológiai cégvezetőkkel tartott szerdai nagyszabású találkozó az amerikai kormányzati szervek és az olyan energetikai infrastruktúrák ellen elkövetett jelentős kibertámadások nyomán jött létre, mint az üzemanyagellátó Colonial Pipeline-t ért zsarolóvírusos attak.

"A valóság az, hogy a kritikus infrastruktúránk nagy részét a magánszektor birtokolja és üzemelteti, és a szövetségi kormány egyedül nem tud megfelelni ennek a kihívásnak" - mondta Biden a szerdai találkozón.

Hirdetés

Az Apple bejelentette, hogy beszállítóival együttműködve dolgozni fog "a többfaktoros hitelesítés tömeges elterjesztése", valamint új biztonsági képzések, incidensek kezelése és a sebezhetőségek orvoslása érdekében. Az Amazon azt tervezi, hogy minden Amazon Web Services-fiók tulajdonosának ingyenesen felajánl egy többfaktoros hitelesítési eszközt, és ingyenesen elérhetővé teszi a vállalat összes munkatársának biztonságtudatossági képzését.

A Google közölte, hogy a következő öt évben több mint 10 milliárd dollárt fordít az amerikai kiberbiztonság és a szoftverellátási lánc megerősítésére. A Google azt is megígérte, hogy több mint 100 ezer amerikait képez ki adatelemzés és IT-támogatás terén a vállalat karrier-tanúsítvány programja révén. A Microsoft pedig hasonló ígéreteket téve, mint a Google azt közölte, hogy öt év alatt 20 milliárd dollárt fektet be a kiberbiztonság fejlesztésébe.

A szerdai találkozón részt vett Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója, Andy Jassy, az Amazon vezérigazgatója, TIm Cook, az Apple vezérigazgatója, Arvind Krishna, az IBM elnök-vezérigazgatója és Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, valamint más iparágak, például az energiaipar és az oktatás képviselői is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.