Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 10 S-ben elfelejthetjük a jelszót!

|

A legújabb Windows buildben egy érdekes, alternatív megoldást mutatott be a Microsoft.

Hirdetés

Hirdetés

Tavaly októberben a Windows 10 Fall Creators Update egyik rejtett szolgáltatása volt egy olyan mechanizmus, amely egy jogosultság-ellenőrző alkalmazással váltotta ki a jelszavakat - csakhogy ez a valóságban nem működött. Most viszont már igen.

A jelszó a klasszikus út a Windowsba történő belépésre, de gondot okoz, hogy meg kell jegyezni, és időnként frissíteni is érdemes.

A Windows 10-ben a Microsoft egyszerűsítésként felkínálta a PIN kódot, illetve azt a lehetőséget, hogy a Windows Hellón keresztül az ujjlenyomatunkkal vagy az arcunkkal lépjünk be. Ezek beállítása azonban továbbra is jelszót igényelt.

Az új buildben viszont a Microsoft az Androidon és iOS-en futó Authenticator appot használja, amely nyolcjegyű kódokat generál a mobilra. Ez persze nem helyettesíti az erős, egyedi jelszót, de a támadónak a jogosulatlan behatoláshoz mind a mobilhoz, mint a PC-hez egyszerre hozzá kell férnie. A Windows Hello vagy egy PIN beállításához az Authenticator kódját kell beírni.

Bár ez még csak egy Insider verzió - vagyis a végleges változatban bármi megváltozhat  -, úgy tűnik, a Microsoft lehorgonyzott a megoldás mellett. Blogjukban azt írják, hogy ezzel a változtatással a Windows 10 S PC-k jelszómentessé válhatnak.

Feltéve, hogy mindig nálunk van a mobilunk…

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.