Hirdetés
. Hirdetés

A Windowst is fenyegeti a legújabb Intel-sebezhetőség

|

A Microsoft biztonsági javítása július 10-én esedékes következő frissítő kedden várható.

Hirdetés

Hirdetés

Az Intel nemrég a lapkái újabb sebezhetőségét ismerte be, és a gyártók most egymás után adják ki a Lazy FP State Restore nevű hibához kapcsolódó biztonsági javításaikat.

A Microsoft is dolgozik a maga javításán, de valószínűleg nem azonnal adja ki, ahogy elkészült, hanem megvárja vele a következő frissítő csütörtököt, amelynek időpontja július 10.

A cég közleménye szerint a sebezhetőség a virtuális gépeket, a magot és az eljárásokat egyaránt érinti.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a frissen felfedezett sebezhetőséget nem olyan könnyű kihasználni, mint a korábbiakat, és a böngészőből nem lehet támadásokat végrehajtani.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók a frissítések megérkezéséig is viszonylagos biztonságban vannak, de az igazán megnyugtató kétségtelenül az lesz, ha feltelepülnek a Windows rendszerekre a sebezhetőséget orvosló foltok.

A biztonsági probléma platformtól függetlenül minden Intel processzort érint, és a támadások lehetőségének teljes kizárásához mindenképp szükség van a javításokra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.