Hirdetés
. Hirdetés

A zsarolóvírusok kezdenek életveszélyessé válni

|

A bűnözők kritikus infrastruktúrákat is megtámadhatnak velük.

Hirdetés

Szakértők arra számítanak, hogy a zsarolóvírusok az elkövetkező években még agresszívebben terjednek, és a kiberbűnözők gyárak, közintézmények számítógépes rendszereit is megpróbálhatják velük lebénítani.

Az RSA kiberbiztonsági konferenciájának felszólalásai ijesztő jövőt festettek elénk. A zsarolóvírusok tavaly egymilliárd dollárt termeltek a bűnözőknek, és már most látszik, hogy egyre komolyabb célpontok ellen vetik be őket. Legutóbb egy ausztrál hotelt ért támadás, és nincs messze az idő, amikor olyan intézmények következnek, amelyek leállása emberéleteket követelhet.

A váltságdíj összege folyamatosan emelkedik: idén már többször is meghaladta a 40000 dollárt, és volt olyan áldozat, akinek hétszámjegyű összeget kellett kipengetnie adataiért.

A szakértők azt tanácsolják a vállalkozásoknak és a magánfelhasználóknak, hogy ne csak gyakran mentsenek, de azt is ellenőrizzék, hogy a mentések működnek-e. Ez annál is fontosabb, mint sokszor a váltságdíj sem segít: az esetek negyedében a bűnözők a fizetés után sem oldották fel az adatok titkosítását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.