Hirdetés
. Hirdetés

Állítólag feltörték az iOS 9-et 1 millió dollárért

|

Hírek szerint megvan a győztese a Zerodium cég hackelési versenyének.

Hirdetés

Biztonsági kutatók egy csoportja megtalálhatta a módját az iOS 9 távolról történő feltörésének, így jogosult a szoftver sérülékenységek adásvételével foglalkozó Zerodium által felajánlott egymillió dolláros díjra. Annyi biztos, hogy a cég Twitter üzenetben gratulált a nyertes csapatnak, de nem azonosította őket, így egyelőre nem lehet ellenőrizni, hogy valóban megtalálták-e a távolról történő feltörést lehetővé tevő biztonsági rést. Chaouki Bekrar, a Zerodium alapítója e-mailjében úgy nyilatkozott, hogy a nyertes csapat megoldását mindenre kiterjedően tesztelik, hogy ellenőrizzék és dokumentálják a kihasznált sérülékenységeket. A Zerodium szeptemberben hirdette meg versenyét, amelyben az első olyan csoportot díjazza, amelyik előáll egy távolról végrehajtható, böngésző alapú feltörési módszerrel.


Ez azt jelenti a kiírás szerint, hogy jogosulatlan kódot kell eljuttatni egy iOS eszközre oly módon, hogy a Chrome vagy Safari böngészőt futtató felhasználót egy weboldalra irányítják, vagy szöveges, illetve multimédiás üzenetet küldenek neki. Bekrar szerint a nyertes csapat által felfedezett sérülékenységekről tájékoztatják az Apple-t.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.