Hirdetés
. Hirdetés

Amiben az iPhone és a Windows Phone sokkal jobb, mint az Android

|

Az Apple és a Microsoft mobilos rendszerei sokkal gyorsabban kapják meg a biztonsági javításokat, mint a Google OS-ét futtató eszközök.

Hirdetés

Hirdetés

A SecurityLab elemzése szerint az új sebezhetőségek beazonosítása után a Windows mobilok és az Apple iPhone-ok sokkal hamarabb kapták meg a biztonsági frissítéseket, mint az androidos eszközök.

A kutatás azon alapult, hogy a gyártók milyen gyorsan jelentették meg a frissítéseket a támogatott modellekhez, de azt is figyelembe vette, hogy mennyit késett az új folt megjelenése után a teljes, világméretű elérhetőség.

Az Apple volt a leggyorsabb a frissítések kiadásában: általában néhány nap alatt kiadta a javítást, és minden eszköz számára hozzáférhetővé is tette. A Windows mobiloknál hasonló volt a helyzet, annak ellenére, hogy a Microsoft új szolgáltatások már nem tervez a Windows 10 Mobile-hoz.

Az Android esetében csak az Essential és a Google közelítette meg az Apple és a Microsoft fürgeségét, de így is hónapokig tartott, míg az összes eszközhöz eljutott az új szoftver.

A Samsung a vezető modelljéhez hetekkel, az összeshez pedig hónapokkal a sebezhetőség beazonosítása után készítette el a foltot, a hozzáférhetőségi késés pedig elérte a negyedévet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.