Hirdetés
. Hirdetés

Androidon is többet tud rólad a Microsoft

|

A rivális mobilplatformra záróképernyő appot fejlesztő céget vettek a redmondiak. Az értesítések kezelésén túl a technológia másra is jó lesz.

Hirdetés

Bővítette androidos alkalmazásportfólióját a Microsoft az Echo Notification Lockscreen appot jegyző Double Labs felvásárlásával. A népszerű Echo a Google mobil platformjának alapértelmezett záróképernyőjét olyan kezelőfelületre cseréli, amelyen a felhasználók jobban menedzselhetik az értesítések megjelenését.

A záróképernyő app segítségével a beérkező levelekről, üzenetekről stb. szóló értesítések kategóriákba sorolhatók, és beállítható, hogy a telefon csak a kiemelten fontos üzenetek fogadásakor ébredjen fel. A felhasználók továbbá azt is megadhatják az Echóban, hogy adott típusú üzenetekre később vagy más helyszínen emlékeztesse őket az alkalmazás, a magánjellegű levelekről így például munkaidő után - vagy azt követően, hogy hazaérkeztek - kaphatnak értesítést.

Időrendben ezzel már a második androidos záróképernyő bukkan fel a Microsoft kínálatában. A szoftvercég Garage üzletága tavaly lepte meg a felhasználókat a Next Lock Screen alkalmazással, amely szintén a Google mobil operációs rendszerének alapértelmezett funkcióihoz ad alternatívát.

A Double Labs akvizíciójára még augusztusban sor került, de csak most pénteken derült rá fény. A felvásárlással a Microsoft egyrészt a szolgáltatások Androidon történő testre szabásához szükséges technológiára tett szert, másrészt a záróképernyő appokkal végzett munkájának tapasztalatait olyan termékek továbbfejlesztésében is hasznosítani tudja majd, mint az Office és a Windows 10.

Satya Nadella irányítása alatt a szoftvercég stratégiájának kulcselemévé vált, hogy minden eddiginél jobban testre szabott szolgáltatásokat, személyre szóló felhasználói élményt adjon a különböző eszközökön és a versenytárs szoftverplatformokon is. Az Echót telepítő felhasználók igényeiről, prioritásiról például olyan információkat szerez a Microsoft, amelyeket az Androidon jelenleg béta változatban elérhető Cortana virtuális asszisztense is hasznosítani tud.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.