Hirdetés
. Hirdetés

Atombiztos védelem zsarolóvírusok ellen

|

Új védelmi felhő alapú védelmi funkciókat jelentett be a Microsoft. A OneDrive visszaállító szolgáltatása már most használatba vehető, az Outlook.com-é néhány héten belül.

Hirdetés

Hirdetés

Ha a PC-nket zsarolóvírus támadja meg, mindent titkosít, amíg a rosszfiúk fel nem oldják a kódot a digitális kulccsal. Sőt, a felhőre is átterjed: és  pontosan ez az, amit a Microsoft új OneDrive védelme megakadályoz.

A Microsoft új szolgáltatása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár egy hónapos időtávig is visszahozzák az elmentett fájlváltozatokat, és így a vírusfertőzés előtti állapothoz térjenek vissza.  

A Microsoft az OneDrive-on tárolt, és az Outlook-com-on keresztül elküldött fájlok olvasásával és megosztásával kapcsolatban is további szolgáltatásokat jelentett be. Az egyetlen bibi, hogy csak akkor jutunk hozzájuk, ha előfizetünk az Office 365-re.

A zsarolóvírus-fertőzés kockázatát csökkenthetjük, ha ésszel használjuk a netet, de teljesen ez sem véd meg ellenük. Ha a fertőzés után minden fájlt törlünk, és frissítjük a PC-t, ez megoldást jelenthet a problémára, de csak ha a fájljainkról nem kell lemondanunk. Ezt a biztonságot kínálja most a Microsoft szolgáltatása, amit eddig csak az OneDrive for Business felhasználók élvezhettek, mostantól azonban az Office 365 előfizetőinek is a rendelkezésére áll.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.