Hirdetés
. Hirdetés

Az amerikai hadsereg felfegyverzi az autonóm robotöszvért

|

Az amerikai hadsereg "robotöszvér" néven ismert nyolckerekű robotjárműve a következő fejlesztési fokozatában már fegyverrendszerekkel is felszerelhető lesz.

Hirdetés

A Breaking Defense szerint a második generációs Small Multipurpose Equipment Transport (S-MET) "néhány missziós moduláris hasznos teherrel fog érkezni, amelyeket a tetején helyeznek el". A projektre rálátó Shane Sullivan ezredes tagadta, hogy konkrét ismeretei lennének arról, milyen hasznos terhet fog szállítani a jármű.

Azonban a lehetséges opciók egy fegyverrendszer, egy kommunikációs rendszer, extra akkumulátorok, vagy egy drón indító platform. Hozzátette, hogy a jármű "követelménydokumentumát" valamikor a következő évben kell kiadni.

Hirdetés

A hadsereg egy 249 millió dolláros, ötéves szerződés keretében 2020-ban több mint 2000 újgenerációs S-MET megvásárlását tervezi azon a 624 darabon felül, amelyeket már megrendeltek - írja a The Defense Post.

A General Dynamics Land Systems járművének prototípusainak felkészítése jelenleg a 101. légideszant hadosztálynál folyik, és a hadsereg 2023-ig tervezi a hadrendbe állításukat.

Az akkumulátoros járművet úgy tervezték, hogy átlagosan 45 kilogrammal könnyítse meg a gyalogsági katonák terhét. Ez magában foglalja "a testpáncélt, a lőszert, valamint a vízzel és egyéb készletekkel megrakott hátizsákokat". A jármű 72 óra alatt több mint 60 mérföldet (97 kilométert) képes megtenni 454 kilogrammot cipelve - tette közzé az amerikai hadsereg egy 2019-es közleményében.

"A hadsereg azt vizsgálja, hogy hogyan és mennyire jó ez? És mit változtatnánk meg egy nagyobb beszerzéshez?" - idézték Sullivant az NDIA taktikai kerekes járművekkel foglalkozó konferenciáján.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.