Hirdetés
. Hirdetés

Az amerikai hadsereg még több katonát kapcsolna a harci netre

|

Az amerikai hadsereg egy nemrégiben kiírt pályázaton olyan katonaközpontú hálózati és információs technológiákat keres, amelyek egy rendszerbe integrálják a meglévő és a prototípus technológiákat.

Hirdetés

Az amerikai hadsereg olyan technológiai beszállítót szeretne találni, amely az érzékelőktől az 5G-ig és a kiterjesztett valóság headsetekig mindent támogat és integrál, annak érdekében, hogy "optimalizálja a szárazföldi katona tüzelési, mozgási és kommunikációs képességét". A Ground Soldier Technology Workflow, Integration, and eXperience - vagy GS-TWIX - a felhívás szerint több technológiát próbál összekapcsolni hardveren és szoftveren keresztül.

A hadsereg először az év elején fedte fel szándékait egy olyan információkéréssel, amely hat elemet emelt ki. Ezek között olyan technológiákat sorolt fel, amelyek képesek optimalizálni a szenzorok adatait és a kommunikációt a Nett Warrior programmal, illetve egyéb földi rendszereket, amelyek az érzékelők vagy más eszközök által gyűjtött információk megjelenítéséhez szükségesek. Más feladatelemek az ilyen rendszerek túlélőképességének javítására összpontosítanak, ha vegyi, biológiai vagy nukleáris támadásoknak vannak kitéve, valamint az 5G használatának taktikai következményeire is figyelmet fordítanak.

Hirdetés

A GS-TWIX az adatokat a jobb érzékelők és hálózati képességek révén bonyolultabb módon kapcsolja össze a csapatokkal és a döntéshozókkal. A tervezet kifejezetten a hadsereg kiterjesztett valóság alkalmazásait futtató headsetek fejlesztésére, az Integrált Vizuális Augmentációs Rendszerrel való integrációra is felszólít, ami hosszabb távú tervekre utalhat, mivel a hadsereg a rendszer jövőjét most dolgozza ki.

"Minden alkalmazást integrálni kell a Nett Warrior vagy az IVAS szoftverkódbázisával és hardverrendszerével" - áll a kiírásban, hozzátéve, hogy a vállalkozónak egy műszaki jelentést is be kell nyújtania a vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris védelmi integrációról. Az IVAS-t a Ground Soldier Systems Integration és a Sensored Soldier kapcsán is megemlítik. Az IVAS legutóbbi tesztjéről szóló végleges jelentés azonban még várat magára, ami pedig meghatározhatja a jövőjéről szóló végleges döntést is.

Douglas Bush, a hadsereg fő beszerzője arról nem beszélt, hogy a rendszer a következő hónapokban hadrendbe állítható lesz-e, de a múlt hónapban újságíróknak azt mondta, hogy "még mindig vannak technológiai kérdések a platform pontos technológiájával kapcsolatban, amelyek további fejlesztést igényelnek".

"Úgy gondolom, hogy jó rendszerünk van, ami további fejlesztésre szorul. Mivel ez egy viselhető technológia, vannak olyan emberi tényezőkkel kapcsolatos műszaki szempontok is, hogy hogyan viseli ezt a katona. Az értékelésekből megtudtuk, hogy mi a jó és mi a rossz, hogy mi tetszett és mi nem tetszett nekik, és mi az, ami a leghasznosabb volt számukra a küldetésük teljesítésében" - mondta Bush. Hozzátette, a hadsereg azt tervezi, hogy kora őszig benyújtja a kongresszusnak a rendszer végső tesztjelentését, és addigra döntést hoz az IVAS jövőjéről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.