Hirdetés
. Hirdetés

Az európai vállalkozóknak ezt kell tudniuk az e-kereskedelmi csalásokról

|

A jelentés szerint háromból két e-kereskedelmi vállalatnál megfigyelték a csalások növekedését.

Hirdetés

A kiskereskedőknek meg kell találniuk az egyensúlyt a csalási veszteségek, a csalásmegelőzési költségek és az elmaradt eladások között. Azaz amikor kisvállalkozását meg kell védenie az e-kereskedelmi csalásoktól, két dolgot kell tudnia: a csalás valós és költséges lehet, de a védelem is.

A hónap elején a ResearchAndMarkets.com közzétette az idei évre vonatkozó megállapításait, amelyekből kiderült, hogy az online fizetési tranzakciók növekedésével párhuzamosan a potenciális csalás lehetséges formái is bővülnek. Összességében a B2C e-kereskedelmi veszteségek az online fizetési csalások miatt tavaly várhatóan több mint 10 százalékkal nőttek világszerte. Az Egyesült Királyságban az online vásárlások során elkövetett kártyacsalások az összes kártyacsalás több mint kétharmadát teszik ki.

Hirdetés

A digitális fizetési csalásokból származó veszteségek 2018 és 2023 között az előrejelzések szerint több mint kétszeresére nőnek. Ez arra készteti a fogyasztókat - különösen Európában és az Egyesült Királyságban -, hogy a világjárványt követően megváltoztassák fizetési szokásaikat, mivel nagyobb biztonságot keresnek. A jelentés szerint háromból két e-kereskedelmi vállalatnál megfigyelték a csalások növekedését. Svájcban az online kiskereskedők több mint 85 százaléka számolt be arról, hogy csalás áldozatává vált.

Ez nem jó hír sem a vállalkozásoknak, sem a vásárlóknak, hiszen mindkét fél biztonságos módokat keres a tranzakciók lebonyolítására, amelyek nem eredményeznek pénz- vagy termékveszteséget. Nem csoda, hogy az üzlettulajdonosok keresik a csalás megelőzésének módjait.

A CMSPI, egy független globális fizetési tanácsadó cég jelentése szerint az európai kereskedők tavaly közel 7 milliárd eurót költöttek a csalások felderítésére és megelőzésére. Ez végül több mint háromszorosa volt annak, amit 2021-ben csalás miatt elvesztettek. Ahogy a CMSPI egyik képviselője kifejtette: "Ezek a gyakorlatok fenntarthatatlanok a kontinens kereskedői számára, akik jelenleg 1,5 százalékos éves összetett csalásnövekedéssel szembesülnek. Miközben a kiskereskedők árréseit szorongatják, a csalás és annak szélesebb körű hatásai csak egy újabb inflációs nyomást jelentenek, amelynek következtében a kereskedők és a jó vásárlók veszítenek."

"Ahogy a digitális és a hagyományos bolti környezet összeolvad, a kereskedők egy új csalási tájképpel és új kihívásokkal szembesülnek. A kereskedők gyakran úgy gondolják, hogy egyik megoldást kell választaniuk a másik helyett, de a célzott csalás elleni stratégia nem egy vagy-vagy helyzet. Fontos, hogy a kereskedők kifinomultan ismerjék meg a fizetési profiljukat, hogy kezelni tudják a főbb fenyegetéseket és egyensúlyba hozzák a kockázatokat" - fejtette ki Toby McFarlane, a CMSPI e-kereskedelemért felelős vezetője az entrepreneur.com portál szerint.

A vállalkozóknak meg kell találniuk a csalás megelőzésének módját anélkül, hogy túlságosan agresszív felderítési és megelőzési technikákkal elfordítanák a jó ügyfeleket. A kiskereskedőknek mindenképpen meg kell találniuk az egyensúlyt a csalásból eredő veszteségek, a csalásmegelőzési költségek és az elmaradt eladások között.

Aki ezt az egyensúlyt szeretné megtalálni, és a csalási kísérletek visszaszorítása mellett elégedetté tenni a vásárlókat, használja a vállalatára jellemző, adatvezérelt meglátásokat. Határozza meg a fizetési profilját fenyegető veszélyeket, és foglalkozzon ezekkel, ahelyett, hogy elsietve minden széleskörű megelőzési szolgáltatásba beruházna, vagy szigorú pénztárkezelési irányelveket vezetne be, amelyek elriasztanák az egyébként becsületes vásárlókat - tanácsolják a szakemberek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.