Hirdetés
. Hirdetés

Az IVSZ aktívan részt vesz a nemzeti kiberstratégia megvalósításában

|

Az IVSZ szakmai részvételével nemrég tartotta alakuló ülését a Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Fórum.

Hirdetés

A Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Tanács munkáját segítő és koordináló szervezet a Nemzeti Kiberbiztonsági Stratégiában megjelölt feladatokat fogja össze a szakmai szervezetekkel közösen, így az IVSZ jelentős támogatásával is.

Hirdetés

„A kiberbiztonság napjaink egy fontos stratégiai kérdése, amelynek kezelésében hazánk a nemrég elfogadott Nemzeti Kiberbiztonsági Stratégia megalkotásával a világ élvonalához zárkózott fel. Tagvállalatainknak ez rengeteg lehetőséget, de egyben feladatot is jelent, így a szövetségünk kiemelten fog foglalkozni a témával.” – mondta Major Gábor, az IVSZ főtitkára.

A Kiberbiztonsági Stratégia egyik sarokpontja a 2013. évi L. törvény, amely az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságát szabályozza. Az IVSZ ICT Biztonsági Munkacsoportja szerint az új szabályozás komoly kihívások elé állítja a hatálya alá tartozó intézményeket, amelyek leküzdésében a Szövetség tagcégeinknek kiemelt szerepe lesz. A törvény 2013. július 1-én lépett hatályba. Az IVSZ már ezt megelőzően elkezdte az érintett szervezetek tájékoztatását és képzését, hamarosan pedig egy nagyszabású, minden szereplőt megszólaltató konferencia megrendezését tervezi. A szervezet IT biztonság munkacsoportjának vezetője a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetsége novemberi közgyűlésén is tart tájékoztató előadást az érintett szervezetek számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.