Hirdetés
. Hirdetés

Az oroszok már a spájzban vannak?

|

Az államilag támogatott kiberkémkedés révén egyre kifinomultabb eszközöket használnak támadásaikhoz a hackerek.

Hirdetés

Oroszország állhat az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának nem titkosított számítógépes hálózata elleni júliusi hackertámadás mögött, értesült meg nem nevezett hivatalos forrásoktól az NBC televízió. A csatorna informátorai szerint ugyanakkor nem tudni, hogy az orosz kormány embereihez, vagy magánszemélyekhez köthető a "gyanús tevékenység", amely miatt a számítógépeket lekapcsolták. A július 25-én elkövetett behatolás az összfegyvernemi vezérkar 4 ezer katonai és polgári alkalmazottját érintette, azonban a hackereknek nem sikerült titkos információkat szerezniük.

 



A Pentagon az értesülést nem kívánta kommentálni, ugyanakkor a Reuters ugyancsak amerikai tisztségviselőktől úgy értesült, hogy a "kifinomult támadás" valószínűleg egy külföldi államhoz köthető. A hírügynökséget tájékoztató illetékesek nem árulták el, hogy mely országot tartják felelősnek a behatolásért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.