Hirdetés
. Hirdetés

Bajban az ausztrál hírszerzés

|

Kínai hackerek lopták el az ausztrál hírszerzés leendő épületének tervrajzát.

Hirdetés

A kiberkémeknek a tervrajzok mellett titkos információkat is sikerült megszerezniük a canberrai kereskedelmi és külügyminisztériumból, amelynek épületében van a külföldi hírszerző ügynökség is - erről közölt riportot forrásmegjelölés nélkül az ABC ausztrál televízió.

 

Az ABC megállapította, hogy kínai kalózok agresszívabban támadják az ausztráliai cégeket, mint korábban gondolták. A szóban forgó cégek között van a Bluescope Steel acélművek, valamint a katonai és polgári kommunikációs eszközöket gyártó Codan.

A befolyásos Zöldek párt kijelentette kedden, hogy az állítólagos adatlopás "akciófilmbe illő nemzetbiztonsági fiaskó", és vizsgálatot követelt az ügyben. A kormány nem erősítette meg, hogy betörtek volna titkos számítógép-hálózatokba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.