Hirdetés
. Hirdetés

Bárki zsarolóvírust készíthet az új androidos appokkal

|

Ingyen letölthetők, és a használatukhoz nem kell szaktudás, csak egy okostelefon.

Hirdetés

Hirdetés

A bűnözők ezentúl programozói szakértelem nélküli is készíthetnek androidos zsarolóvírusokat a mobiljukon, hála az ingyenes és könnyen használható fejlesztőkészletek, a Trojan Development Kitek (TDK) megjelenésének.

Ezek az appok hekkerfórumokon és közösségi hálózatokban megjelenő hirdetéseken keresztül érhetők el, állítja a Symantec. A kezelésük egyszerű: a felhasználónak nincs más dolga, mint kitölteni egy képernyős űrlapot, és gyakorlatilag kész a testreszabott vírus.

Az egész eljárás okostelefonon lezavarható, és semmiféle kódolást nem igényel. A felhasználó többféleképpen egyénítheti a  vírusát, például kiválaszthatja a képernyős üzenetet és az animációt, ami az áldozat gépén megjelenik.

Forrás: IDG News Service, Blair Hanley Frank

A "create" parancs kiadása után az app előfizetési lehetőséget kínál fel, illetve chattelésre hív a fejlesztővel a fizetés módjának tisztázására. A vírus a fizetés után készül el, és ezután már a felhasználótól függ, mihez kezd vele.

A Symantec idáig kizárólag kínai vásárlókat célzó TDK-kkal találkozott, de rövidesen várható más nyelvű változatok megjelenése is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.