Hirdetés
. Hirdetés

Bírságot kapott a PSN feltörése miatt a Sony

|

Az Egyesült Királyság adatvédelmi biztosa szerint elkerülhető lett volna 2011 egyik legnagyobb biztonsági katasztrófája.

Hirdetés

Mint bizonyára sokan emlékeznek még rá, 2011 áprilisában máig ismeretlen tettesek behatoltak a Sony játékkonzoljához tartozó PlayStation Networkbe, a hackerek körülbelül 100 millió felhasználói fiók személyes adataihoz férhettek hozzá.

Hirdetés

Mivel a tettesek egyelőre nem kerültek kézre, így az eltulajdonított adatok mennyisége és típusa továbbra is kérdéses, ám a Sony hivatalos tájékoztatása szerint nem tudnak olyan esetről, amelyben a betörés során kiszivárgott információkkal próbáltak volna visszaélni.


A vállalat nagy bánatára utóbbi mosakodást nem találta elégségesnek az Egyesült Királyság adatvédelmi hivatala, amely a betöréssel kapcsolatos vizsgálatának konklúziójaként tegnap 250 ezer fontos (~87 millió forintos) bírságot szabott ki a Sony-ra az ország adatvédelmi törvényeinek megsértése miatt.


A hivatal indoklása szerint minden vállalatnak kötelessége a legjobb tudása szerint megvédenie a felhasználói személyes információit, márpedig vizsgálatuk alapján a PlayStation Network védelmi intézkedései a tárolt adatok típusához, továbbá a cég rendelkezésre álló erőforrásokhoz mérten elégtelenek voltak, ezáltal a Sony nem tett eleget a törvényi kötelezettségének. A japán gyártó ezt természetesen vitatja, így megfellebbezte a döntést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.