Hirdetés
. Hirdetés

Biztonságosabb lett a Chrome

|

A böngésző a félrevezető című webhelyekre is figyel, és szól, ha netán elírtuk az URL-t.

Hirdetés

Hirdetés

A biztonság a Chrome egyik legfőbb vonzereje, és a böngésző védelmi rendszerében fontos szerepet játszik a kiterjedt adatbázis, amit a potenciálisan veszélyes webhelyekről vezet a Google.

A cég most továbbfejlesztette a védelmet, és a kártékony helyek mellett a félrevezető címűekre is kiterjesztette figyelmeztető rendszerét.  Az új szolgáltatás terjesztését már meg is kezdték, egy új bővítménnyel együtt, ami a kártékony webhelyek bejelentését könnyíti meg.

Ami az új figyelmeztetést illeti, ez automatikusan megjelenik, ha átverős oldalcímet ütünk be, és felkínálja a lehetőséget, hogy arra az oldalra ugorjunk, ahová feltehetőleg tartottunk. A szolgáltatás a webcím elemzésén alapul, és a Chrome a böngészési előzményeinket is áttekinti, hátha talál olyat, amire a beírt cím hasonlít.

A másik újdonság egy új bejelentési lehetőség, amelynek segítségével jelezhetjük a Google Safe Browsing platformnak a megbízhatatlan helyeket.

A félrevezető URL figyelmeztetés automatikusan bekapcsol a Chrome-ban, a bejelentésre módot adó bővítményt (Suspicious Site Reporter) nekünk kell telepítenünk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.