Hirdetés
. Hirdetés

Biztonságosabban dolgozik az Android

|

Az Android for Work biztonsági konténert ad a Google Play appokhoz.

Hirdetés

Elérhetővé vált az Android for Work, amelyről a Google tavaly júniusi I/O konferenciáján beszélt először. Az Android for Work a Google által korábban felvásárolt Divide konténeralkalmazás továbbfejlesztett változata, amely az Android 5.0 Lollipop verziójának részeként biztonságossá teszi a Play Store piactéren elérhető appok használatát. Az operációs rendszer régebbi verzióihoz – az Android 3.0 Ice Cream Sandwich-től kezdve az Android 4.4 KitKatig – az Android for Work külön alkalmazásként tölthető le.

Elkülönített, biztonságos munkaterületet hozhatnak létre az Android alapú okostelefonokon és tableteken az Android for Work segítségével a rendszeradminisztrátorok az üzleti appok futtatásához, amelyen belül az adatok kezelését is felügyelhetik – megakadályozhatják például, hogy a felhasználó az érzékeny adatokat a konténeren kívül futó, személyes alkalmazásokba másolja.

 

Az Android for Work a mobileszközök menedzsmentjét ellátó (MDM) eszközökre támaszkodik az adatok kezelésében és a VPN használat apponkénti beállításában. A nagy MDM szállítók többsége – BlackBerry, Citrix, Good Technology, Google, IBM, MobileIron, SAP, Soti és Vmware – támogatja az Android for Works konténereket. Testvérlapunk, az InfoWorld a MobileIron által közzétett, részletes ismertetőre külön is felhívta a figyelmet, ez a leírás a cég weboldalán, regisztrációt követően érhető el.

Míg a legtöbb szállító konténere megköveteli az appok menedzsment API-kba csomagolását, így az appok adott változatát adott MDM eszközhöz rendeli – ahogyan korábban a Divide is tette –, az Android 5.0 Lollipop verziójába épített Android for Work esetében erre már nincs szükség, a Play Store-ban elérhető alkalmazások minden további nélkül futtathatók a konténerben. Az operációs rendszer korábbi verzióira letöltött Android for Works esetében azonban továbbra is be kell csomagolni az appokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.