Hirdetés
. Hirdetés

Botrányos Android-védelem

|

Az androidos okostelefonok beépített Google Play Protect védelme nagyon rossz hatékonysággal észleli a rosszindulatú appokat az AV-TEST vizsgálatai szerint.

Hirdetés

Hirdetés

A neves német antivírus tesztelő AV-TEST megviszgálta az androidos biztonsági programokat, és megállapította, hogy az Android-telefonok beépített Google Play Protect védelme - amely arra hivatott, hogy a Play áruházból való appletöltéskor kiszűrje a rosszindulatú programokat - minden tesztben a legrosszabbul szerepelt.

Az androidos biztonsági megoldásokra közel 6700 rosszindulatú appot engedtek rá, hogy teszteljék teljesítményüket, védelmi képességüket és használhatóságukat. A maximális 18 pontot az Avira, a Bitdefender, a G Data, a Kaspersky, a NortonLifeLock, az SK Telecom és a Trend Micro megoldása érte el.

Mivel a Google Play Protect észlelési hatékonysága rendkívül gyenge, az AV-TEST erősen ajánlja egy jó minőségű biztonsági szoftver használatát a mobilokon. De nem árt a fokozott óvatosság sem a letölteni kívánt appok kválasztásánál: érdemes ellenőrzi a program felhasználók által adott osztályzatait, a felhasználók megjegyzéseit, a fejlesztő nevét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.