Hirdetés
. Hirdetés

Búcsúzik a Flashtől az Adobe is

|

Bátorítja a fejlesztőket az új webes szabványok használatára.

Hirdetés

Évek óta haldoklik a valaha rendkívül népszerű multimédiás formátum, főként az okostelefonos támogatás hiánya miatt, valamint azért, mert a hatalmas felhasználói tábor a hackerek kedvenc célpontjává tette. Az Adobe-nak állandóan foltozgatnia kellett a szoftvert, amely a felhasználói frissítések elmaradása miatt így is folyamatos fenyegetést jelentett a futtató számítógépekre. Most közvetetten az Adobe is elismerte, hogy a Flash napjai meg vannak számlálva: a Flash Professional CC animációkészítő program új verzióját immár Animate CC-nek nevezte el a vállalat, és a megjelenés kapcsán kiadott közleményben arról ír, hogy a HTML5 szabvány éretté vált, és immár rendelkezik a Flash képességeinek nagy részével.

Hangsúlyozza továbbá az Adobe, hogy az Animate CC a cég HTML5 tartalmak fejlesztésére szolgáló első számú eszköze, igaz, azt is megemlíti, hogy a program támogatja a Flash-tartalmak fejlesztését is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.