Hirdetés
. Hirdetés

Bűnözőket kapcsolt le a Microsoft és a Symantec

|

A Bamital botnet mögött működő szervezetet sikerült kiiktatniuk.

Hirdetés

A Microsoft és a Symantec sikeresen lekapcsolt egy nemzetközi bűnszervezetet. A két vállalat azzal szüntette meg a működésüket, hogy kiiktatta azokat a szervereket, amelyek több százezer géphez fértek hozzá a tulajdonosok engedélye és tudta nélkül. Azok a gépek, amelyeket a Bamital botnet megfertőzött, ideiglenesen képtelenek voltak a weben keresni.

A fertőzöttség világszinten elterjedt volt, azonban a legjobban az amerikai felhasználókat érintette. A közepes méretű botnet hozzávetőleg 300 000 és 1 000 000 közötti számban fertőzte meg a gépeket, a tulajdonosok tudta nélkül.

A botnet elviekben úgy működött, hogy a keresés végeredményét átirányította a bűnözők által üzemeltetett oldalakra, vagy olyanokra, amelyekkel pénzügyi kapcsolatban voltak. A bűnszervezet évente több mint 1 millió dollárt keresett a botnetnek hála, azonban a pontos adatokról még folynak a vizsgálatok. A hírek szerint valahonnan Oroszországból vagy Ukrajnából származott a kártevő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.