Hirdetés
. Hirdetés

Dél-Korea északot hibáztatja a cybertámadásokért

|

A tévéadókat és a bankokat ért támadások mögött Észak-Korea állhat.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt három dél-koreai tévéadó és két bank is az áldozata lett egy széleskörűen elindított támadásnak, ami komoly hálózati hibákat és szüneteket is okozott. Dél-Korea internetbiztonsággal foglalkozó ügynöksége szerint a cybertámadások hátterében Észak-Korea állt. 

A műveletet hat gépről hajtották végre, amelyek fizikailag Észak-Koreában helyezkedtek el, és dél-koreai szerverekhez fértek hozzá, több mint ezer különböző IP-címet felhasználva a művelet során. A támadás eredményeképpen több mint 30 000 PC merevlemezének lett vége a kérdéses tévéadóknál és bankoknál. Állítólag a támadást 8 hónapig tervezték a végrehajtása előtt. 

A szakértők a kezdetektől fogva északot gyanúsították, ugyanis a használt eljárások elavultnak számítanak a mai szabványokhoz képest, ráadásul az északi országi korábban már próbálkozott hasonló hackelési megoldásokkal. Az elavultság ellenére azonban úgy tűnik, bármi is volt a támadók célja, a megbénított tévéadókkak és bankokkal elérték azt. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.