Hirdetés
. Hirdetés

Dél-Korea hamarosan kriptovaluta-követő rendszert fog telepíteni

|

Erre a pénzmosással szembeni fellépés és a bűncselekményekhez kapcsolódó pénzeszközök visszaszerzése érdekében van szükség az ország igazságügyi minisztériuma szerint.

Hirdetés

Dél-Korea hamarosan virtuális kriptovaluta-követő rendszert vezet be a tranzakciós előzmények nyomon követésére, a tranzakciókkal kapcsolatos információk kinyerésére és a pénzeszközök forrásának ellenőrzésére szolgál majd az átutalás előtt és után. Erre a pénzmosással szembeni fellépés és a bűncselekményekhez kapcsolódó pénzeszközök visszaszerzése érdekében van szükség az ország igazságügyi minisztériuma szerint.

A KyungHyang Games szerint már az idei első félévben működésbe lép a rendszer. A minisztérium viszont arról osztott meg terveket, hogy az év második felében egy független nyomkövető és elemző rendszert fejlesztenek ki. "A bűnözés kifinomultságára reagálva javítani fogjuk a törvényszéki infrastruktúrát. Olyan büntető igazságszolgáltatási rendszert fogunk kiépíteni, amely megfelel a nemzetközi normáknak" - írták a közleményben.

Hirdetés

A dél-koreai rendőrség korábban megállapodást kötött öt helyi kriptotőzsdével a bűnügyi nyomozásokban való együttműködésről, végső soron azért, hogy biztonságos kereskedési környezetet teremtsen a kripto befektetők számára.

Közben a dél-koreai legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy a technológiai meghibásodások terhét vagy költségeit a szolgáltatás üzemeltetőjének kell viselnie, nem pedig szolgáltatás felhasználóinak, akik jutalékot fizetnek a szolgáltatásért - szólt a megállapítás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.