Hirdetés
. Hirdetés

Egy jóindulatú hacker elrabolta a Dridex banki vírust

|

A Dridexet szétosztó szerverek közül néhány az Avira Free Antivirus programot kezdte el terjeszteni.

Hirdetés

A trükkös spam üzenetekkel a Dridex banki trójai programot terjesztő rosszindulatú Word-dokumentumok megnyitására rávett felhasználók egyszer csak egy ingyenes antivírus szoftvert kezdtek kapni a programkártevő helyett, így a szerencsés érintettek megúszták a fertőzést. A rejtélyes váltás hátterében az áll, hogy valaki - valószínűleg egy jóindulatú hacker - ellenőrzést szerzett néhány olyan szerver felett, amelyet a kiberbűnözők a Dridex trójai terjesztésére használtak, és a programkártevőt az Avira Free Antivirus telepítőjére cserélte fel. A Dridex egyike az online bankolókat megcélzó három legelterjedtebb trójai vírusnak.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.