Hirdetés
. Hirdetés

Elárasztják a világot az orosz zsarolóvírusok

|

Az összes zsarolóprogram háromnegyede orosz eredetű.

Hirdetés

Mindenki tudja, hogy az orosz hackerek nagyon tevékenyek, de azért az mégiscsak megdöbbentő, hogy az összes zsarolóvírus háromnegyede oroszul beszélő bűnözőktől származik!

 A Kaspersky Lab vezető víruselemzője, Anton Ivanov szerint az elmúlt évben általuk felderített 62 zsarolóvírus-családból 47-et oroszok, vagy legalábbis oroszul beszélők fejlesztettek.  A cég szakértői földalatti fórumok, vezérlő infrastruktúrák és más webes nyomok alapján jutottak erre a megállapításra.

Nehéz megmagyarázni, miért ilyen sok az orosz eredetű zsarolóvírus, de bizonyára összefügg azzal, hogy nagyon sok képzett kódfejlesztő dolgozik Oroszországban és a környező államokban.

A Kaspersky adatai szerint 2016-ban 1,4 millió embert értek el a zsarolóvírusok: java részük vagy fizetett, vagy búcsút mondhatott az adatainak. Léteznek ugyan lehetőségek a vírusok kicselezésére, és bizonyos esetekben ingyenes eszközökkel is feloldható a titkosítás -- ilyeneket kínál például a No More Ransom kezdeményezés --, de ezek hatóköre elég szűk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.