Hirdetés
. Hirdetés

Elismerte az FBI, sérülékenységeket használ ki

|

Nulladik napi sebezhetőségek kihasználásával is gyűjt információkat a szervezet.

Hirdetés

A Washington Postnak nyilatkozó Amy Hess, az amerikai Szövetségi Nyomozó Hivatal műveleti technológiai osztályának a vezetője azt mondta, hogy szervezete alkalmanként kihasznál nulladik napi sérülékenységeket vizsgálatai során. Mivel ezen sebezhetőségek élettartama igen rövid, nem ez az első számú hackelési módszerük, de ha szükséges, alkalmazzák. Hess tisztában van azzal, hogy milyen problémákkal jár a fejlesztők által nem ismert nulladik napi sérülékenységek kihasználása, ezért meg kell találniuk az egyensúlyt a potenciális bűnözők felkutatása és a felhasználók megóvása között, akiket komoly veszélyeknek tesznek ki azzal, ha nem értesítik a fejlesztőket minél előbb a felfedezett biztonsági résekről.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.