Hirdetés
. Hirdetés

Elnehezül a Chrome

|

A Spectre sebezhetőség ellen kidolgozott technika miatt a Google böngészőjének működése 10-13 százalékkal több RAM-ot igényel.

Hirdetés

Hirdetés

A számítógépes proceszorokba kódolt Meltdown és Spectre sebezhetőség a teljes IT-szektort megrázta, és minden szereplő a maga módján próbált megoldást találni a bajra.

A Google is kidolgozta a maga gyógymódját, melynek lényege a Site Isolation (helyizoláló)  védelem.

A technika lényege, hogy a Chrome elkülönített folyamatokra bontja a feldolgozást, így ha egy Spectre-támadás éri is egy rosszindutú webhely részéről, a többi webhelyről származó adatok nem töltődnek be ugyanabba a folyamatba, így a támadók kevesebb adathoz tudnak hozzáférni.

Ez a megoldás biztonságosabbá, ugyanakkor nehézkesebbé teszi a böngészést. A legfájobb a memóriaigény növekedése: a böngésző 10-13 százalékkal több RAM-ot használ, mint korábban

Ugyanakkor a Google blogposztja azt ígéri, hogy tovább dolgoznak a védelmen, és megpróbálják úgy optimalizálni, hogy a biztonság ne menjen a gyorsaság rovására.

A Site Isolation korábban kisérleti opció volt a böngészőben, mostantól azonban a Chrome felhasználóinak 99 százaléka számára alapbeállítássá válik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.