Hirdetés
. Hirdetés

EU: kemény büntetést a hackereknek

|

A kritikus rendszerekkel babrálók akár 5 év börtönt is kaphatnak.

Hirdetés

Csütörtökön újabb előrelépés történt az Európai Unió kiberbűnözéssel kapcsolatos politikájában, ugyanis az EP megszavazta az eredetileg még 2005-ben elfogadott vonatkozó törvények módosításait és kiegészítéseit.


A tájékoztatás alapján a friss pakk elsősorban pontosításokat és egyszerűsítéseket tartalmaz, továbbá lehetővé teszi a tagállamok közti hatékony együttműködést. Utóbbi annyit tesz, hogy az országok kötelesek 8 órán belül válaszolni, amennyiben egy másik tag valamilyen okból segítséget kérne tőlük egy kibertámadás után vagy során.


Az új törvények értelmében a piti hackerek büntetésének meghatározását a tagországokra bízza az EU, míg a komolyabb támadók akár 2 év letöltendőt is kaphatnak. Az internetes csalók esetében a maximálisan kiszabható büntetés 3 évben lett meghatározva, míg a kritikus rendszerekbe – például erőművek vezérlőibe, kormányzati hálózatokba – betörők 5 évre is hűvösre kerülhetnek. A tagállamok 2 évet kaptak a törvények saját jogrendszerükbe való beépítésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.