Hirdetés
. Hirdetés

Ezer sebből vérzik az iPhone híres biztonsága

|

Egy orosz cég állítólag a lezárt mobilból is adatokat tud kinyerni.

Hirdetés

Hirdetés

Egy oroszországi kiberbiztonsági cég állítólag új technikát talált a lezárt iPhone-ok feltörésére.

Az Elcomsoft bejelentette, hogy iOS Forensic Toolkitjével adatokat lehet kinyerni az iPhone-okból és az iPadekből a Before First Unlock (BFU) módban. Az eszköz, amelyet fejlesztője 1495 dollárért árul, az iPhone-ok és iPadek egy részében megtalálható Checkm8 sebezhetőséget használja ki.

A BFU elvileg a készülék legbiztonságosabb állapota, amiben az újraindítás után kerül a mobil: ilyenkor még a bejövő hívásokról szóló értesítések se a hívó nevével, hanem csupán a telefonszámával jelennek meg a kijelzőn, és az adatok mindaddig titkosítva maradnak, amíg be nem írjuk a feloldó jelkódot.

Az Elcomsoft azonban felfedezte, hogy bizonyos adatok, például email felhasználói nevek és jelszavak a feloldás előtt is hozzáférhetőek.

A technika csak bizonyos iPhone-okon és iPadeken működik: az A12 lapkát és az új U1 lapkát használó mobilok (például az iPhone XR és az iPhone 11) védettek a támadástípussal szemben, a korábbi A-sorozatú modellek (az iPhone 5S-től az iPhone X-ig) viszont sebezhetőek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.