Hirdetés
. Hirdetés

Ezért halaszthatták el a Windows frissítését

|

Egy szakértő szerint egyetlen nem elkészült javítófolt nem okozhat ekkora galibát.

Hirdetés

A Microsoft nem közölt információt arról, hogy miért marad el a februári foltozókedd, de egy szoftverjavítással foglalkozó szakértő szerint valószínűleg a szoftvergyártó frissítési infrastruktúrájával kapcsolatos problémák miatt történt a halasztás, a döntés hátterében nem egy javítófolt elkészítésének nehézségei állnak.

Valami meghibásodott a rendszerben, a Windows Update-ben vagy a Microsoft Update Catalogban, vélekedik Chris Goettl, a frissítéskezelő megoldásokra szakosodott Ivanti cég termékmenedzsere, aki nem tartja elképzelhetőnek, hogy egy javítófolttal vagy annak egy komponensével kapcsolatos probléma miatt a teljes havi frissítést elhalasszák, mivel nem minden javítást csomagolják be a Windowsokat érintő frissítésbe. Így például az Office-javításokat külön csomagban, a Windows-foltoktól elkülönítve juttatják el a felhasználókhoz

Egy, a Windows 7-hez való, még nem befejezett javítás szintén nem blokkolhatja a februári Windows 10-frissítés kiadását, mert bár mindkét operációs rendszer változat kumulatív frissítéseket kap ebben a hónapban, ezek különböznek egymástól az egyes verziók esetében. És mivel a Microsoft mélyen hallgat, nagy valószínűséggel az infrastruktúra problémája miatt történt a halasztás.

A frissítés elhalasztása kapcsán ismét előtérbe került a Microsoft tavalyi döntése, mely szerint a hosszú éveken keresztül alkalmazott gyakorlattal szakítva a szoftvergyártó kumulatív frissítésekre tért át a Windows 7 és a Windows 8.1 esetében, vagyis átvette a Windows 10-nél bevált módszert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.