Hirdetés
. Hirdetés

Egyre veszélyesebb a Windows 7 használata

|

Rohamosan nő a Windows 7-et futtató rendszerek körében a vírusfertőzöttek aránya.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 7 néhány hónapon belül nyugdíjba vonul, mivel a Microsoft január 14-én adja ki hozzá az utolsó frissítést. De nem csak ezért nem érdemes késlekedni a továbbfejlesztéssel: a Webroot friss jelentéséből kiderül, hogy minél közelebb érünk a végső dátumhoz, annál nagyobb kockázatot rejt az öreg rendszer használata.

A kiberbiztonsági cég adatai szerint 2018-hoz képest 71 százalékkal nőtt a Windows 7-et érintő fertőzések száma. A jelentés azt is megállapítja, hogy a Windows 7-et futtató számítógépek kétszer akkora eséllyel lesznek fertőzöttek, mint a Windows 10-et futtatók.

A korábbiakhoz hasonlóan most is az otthoni felhasználók állnak elsősorban a célkeresztben: a fertőzések 64 százaléka az ő számítógépeiket érinti.

Ennek oka nyilvánvalóan az, hogy a vállalati rendszereket komoly tűzfalak és biztonsági rendszerek védik, az otthoni felhasználók viszont gyakran elhanyagolják a védekezést.

A Windows 7-es digitális kártevők a rejtőzködésben is nagyon ügyesek: a vírusminták 41 százaléka a Temp mappában bújt meg, 24 százaléka az AppData mappába vackolta be magát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.